DIN NOU DESPRE STEAUA MAGILOR

Pe data de 21 decembrie va avea loc o conjuncție extrem de rară între Jupiter și Saturn. Cele două planete vor străluci pe cer și vor părea o stea extrem de luminoasă. Mulți „savanţi” consideră că steaua din Betleem (Steaua Magilor) care i-a ghidat pe cei trei magi ar fi putut fi tot o mare conjuncție între Jupiter și Saturn.

IMPOSIBIL!

Magii au văzut steaua la răsărit, iar ei au mers spre vest, adică s-au deplasat călare (cal+cămilă) din Persia spre Bethleem; steaua s-a deplasat înaintea lor o perioadă cam lungă de timp (unele suse menţionează că periplul lor a durat cam 2 ani), nu doar o noapte: când magii poposeau se oprea şi steaua. Conjuncţia între Jupiter și Saturn apare o perioadă foarte scurtă de timp în partea de vest sau de sud vest (în funcţie de poziţia observatorului). Cum poţi să invoci conjuncţia între Jupiter și Saturn pentru a explica fenomenul denumit Steaua Magilor?

RĂSPUNSUL ESTE OFERIT CHIAR DE EVANGHELIA DUPĂ MATEI

„Iar dacă S-a născut Iisus în Betleemul Iudeii, în zilele lui Irod regele, iată magii de la Răsărit au venit în Ierusalim, întrebând: Unde este regele Iudeilor, Cel ce S-a născut? Căci am văzut la Răsărit steaua Lui şi am venit să ne închinăm Lui..”” (Matei 2:1-2)