CUFĂRUL CU ESEURI – 11

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este MATRIX-GREEN-EXCLUSIVE-1.jpg
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este FORŢĂ-CONTRA-FORŢĂ.jpg

11 – MATRIOŞKA

O imagine din lumea materială cât de cât exactă a modului în care se prezintă fiinţa umană poate fi regăsită în modul de alcătuire a celebrelor păpuşi „ruseşti” denumite matrioşka. După cum ştie toată lumea, matrioşka este o păpuşă colorată, goală pe dinăuntru, în care sunt introduse mai multe păpuşi mai mici, aproape identice ca înfăţişare; păpuşile mai mici sunt „aproape” identice ca înfăţişare, dar nu perfect identice, deoarece fiecare păpuşă are un detaliu minuscul, care o deosebeşte de celelalte (bucuria copiilor este să descopere detaliile minuscule). Modelul păpuşilor matrioşka a fost preluat, după câte se pare, de inventatorul lor de origine rusă, după modelul unor jucării folosite în Evul Mediu, care înfăţişau un ou de Paşte, frumos încondeiat, din lemn, gol pe dinăuntru, în care erau introduse alte ouă mai mici. Ambele modele, atât cel al păpuşilor denumite matrioşka, cât şi cel al ouălor, pot constitui modele viabile pentru modul în care se prezintă structura aurică a fiinţei umane.

Fiinţa umană este formată aşadar din trupul material, care poate fi comparat cu păpuşa exterioară a matrioşkei şi din trei corpuri luminoase mai mici, de formă umanoidă, precum trei păpuşi de mărime descrescătoare puse una în alta. Cele trei corpuri luminoase sunt cu câţiva centimetri mai mici decât trupului material. Păpuşa exterioară – adică trupul material – este învăluită, la rândul ei, de mai multe structuri aurice de forme ovoidale, precum ouăle de Paşte din lemn, goale pe dinăuntru.

Primul dintre cele trei corpuri luminoase, de formă umanoidă, introduse în trupul material, este corpul duh. În centrul corpului duh se află, cam în regiunea pieptului, spiritul nemuritor, care are, la toţi oamenii, aspectul unui soare strălucitor cam de mărimea unui pepenaş. Al doilea corp de formă umanoidă este corpul sufletului. Al treilea corp luminos de formă umanoidă este corpul eteric, care este situat între corpul sufletului şi trupul material. Cele trei corpuri luminoase de formă umanoidă ocupă acelaşi spaţiu delimitat de corpul material. Ca dimensiuni, ele nu depăşesc conturul trupului material. Fiecare dintre cele trei corpuri luminoase are propria sa fizionomie şi propriile sale caracteristici, ca şi cum ar fi trei persoane incluse una în alta.

Ceea ce este foarte important de remarcat la omul încarnat este faptul că, dintre toate, doar corpul material este conştient. Corpul duh are totdeauna ochii închişi, în timp ce corpul sufletului şi corpul eteric deschid ochii doar în momentul în care trupul material îi închide. Doar clarvăzătorii pot deschide simultan ochii corpului material şi ai corpului eteric, fiind conştienţi simultan de palierele cuantice corespondente – palierul material şi, respectiv, palierul eteric. În jurul acestor corpuri de formă umanoidă, doar pe timpul existenţei încarnate a fiinţei umane, se manifestă mai multe corpuri aurice exterioare sau derivate (corpul emoţional, corpul astral, corpul mental intelectiv, corpul mental superior, corpul spiritual, corpul haric al plaselor mesianice – ultimul doar atunci când este format). Corpurile aurice exterioare depăşesc cu aproximativ 60-90 centimetri limitele epidermei. Ele nu au un contur precis, prezentându-se ca nişte ovoide luminoase, mai late în regiunea umerilor şi mai subţiri în partea inferioară a trupului.

În cele ce urmează, pentru o înţelegere de ansamblu, va fi analizat succint modul în care se prezintă fiinţa umană începând de la elementul situat în interior, care este spiritul şi până la elementul situat în exterior. În această clasificare dinspre interior spre exterior, trupul material este situat undeva la mijloc. Această clasificare va lua în considerare toate elementele componente ale fiinţei umane, indiferent de importanţa sau de rolul pe care-l manifestă în vastul ansamblu care este fiinţa omenească.

Fragmente din ciclul „FORŢĂ CONTRA FORŢĂ” APĂRUT LA ED. ALAYA (pentru detalii vezi CUFĂRUL CU ESEURI / 1- PROLOG)

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 1-4.jpg