DARWIN -9 – DESPRE FOSILE

 DESPRE FOSILE

81722917_2660413487370510_1413032953209946112_o

Fosilele dovedesc că toate formele de viaţă au apărut deodată! Nu sunt aşezate cronologic pe straturi, cu cele mai primitive la adâncimi mai mari, precum în desenul de mai jos. Dimpotrivă, ele s-au găsit în acelaşi timp, în acelaşi loc.

Revista Time prezintă fosilele perioadei cambriene (cele mai vechi dintre fosile) astfel:într-un elan creator nemaiîntâlnit înainte sau după aceea, natura pare să fi schiţat tiparele pentru întreg regnul animal. în cele mai de jos patru cincimi din scoarţa terestră nu se găseşte nici o urmă de viaţă. Apoi, brusc, viaţa apare de nicăieri! Ca şi cum toate formele de viaţă ar fi fost create în acelaşi timp.

În straturile cambriene se găsesc mai mult de 5.000 de specii, fără vreo dovadă a existenţei formelor de tranziţie sau a evoluţiei. Mai mult, aceste fosile sunt ale unor vieţuitoare moderne, complet dezvoltate! în straturile cambriene se găsesc meduze, vietăţi trilobate (ai căror ochi sunt la fel de complecşi ca ai vertebratelor), arici, bureţi de mare, toate perfect dezvoltate, precum şi alte tipuri complet evoluate de nevertebrate.

Reportajul din revista Times continuă: Începând cu 1987, descoperirea unor depozite fosilifere majore în Groenlanda, China, Siberia, iar mai recent în Namibia, a demonstrat că perioada de inovaţie biologică s-a petrecut peste tot în lume în aceeaşi epocă geologică.

Speciile noi apar aproape întotdeauna brusc în straturile fosilifere, fără să aibă legături imediate cu vreun strămoş din straturi de rocă mai vechi din aceeaşi regiune.

Nu s-au descoperit forme de tranziţie. Nu s-au găsit dovezi ale evoluţiei treptate spre vietăţi din ce în ce mai complexe, ci doar speciile de plante şi animale cunoscute astăzi, care au apărut simultan, peste tot.