CUFĂRUL CU ESEURI – 128

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este FORŢĂ-CONTRA-FORŢĂ.jpg

128 – SUNETELE CREATOARE DE ÎNTOCMIRI

Procesul descris anterior are nevoie de o scurtă exemplificare. Aşa cum a fost menţionat, omul, creat după Chipul şi Asemănarea lui Dumnezeu, are capacitatea de crea prin intermediul sunetelor modulate informaţional. În Edenul eteric, Adam poruncea naturii să se dezvolte. Ceea ce spunea el, aşa se realiza. De fapt, prin poruncile sale, Adam emitea sunete modulate informaţional. Aceste sunete erau creatoare de Întocmiri – de natură. Ceea ce dorea primul om, se realiza prin aportul energetic al spiritelor naturii bune, zaurdarii.

Vechile întocmiri ale mediului, natura paradiziacă a lui Dumnezeu, erau formate din emisiile energetice ale spiritelor bune ale naturii. Spiritele bune ale naturii au reprezentat baza naturii create de către Dumnezeu. Din spiritele naturii – din emisiile lor energetice – s-au creat toate întocmirile naturii, pe toate palierele cosmosului.

După formarea palierului cuantic material, urmaşii lui Adam au avut aceleaşi capacităţi, dar mult diluate. Totuşi, chiar şi aşa, sunetele modulate informaţional emise de urmaşii lui Adam, încă erau creatoare de Întocmiri. Aceste capacităţi ţineau de calitatea deosebită a corpului duh cu care oamenii veneau la întrupare: ceea ce spuneau, se realiza în mod efectiv. Când oamenii emiteau un sunet, emiteau şi o energie pharismah în inima lor.

În momentul în care, în nou constituita lume materială, un om a început să emită energii pharismah negative, zaurdarii, spiritele bune ale naturii n-au mai colaborat cu el. Astfel că, pe de-o parte, omul respectiv şi-a pierdut capacităţile creatoare, datorită faptului că nu a mai fost ascultat de zaurdari, iar pe de altă parte, spiritele bune ale naturii s-au retras din acel mediu. În mod firesc, prin retragerea spiritelor bune, natura a început să îmbătrânească şi să moară. Locul vechiului paradis a fost luat, treptat, de un ţinut sterp. Concomitent, locul zaurdarilor a fost luat de fiinţele Lorehh eterice, care sunt opusul lor. Fiinţele Lorehh eterice sunt responsabile de putreziciunea creaţiei – activitate contrară spiritelor bune ale naturii.

Fireşte, oamenii au observat că mediul începe să pălească şi s-au speriat. Atunci fiinţele Lorehh eterice s-au înfăţişat în faţa oamenilor şi le-au propus o colaborare care să genereze un nou paradis, aşa cum a fost deja menţionat. O parte dintre oameni a fost de acord. În consecinţă, marea masă a urmaşilor lui Adam şi Eva s-a scindat. De-o parte s-au situat oamenii care încă respectau poruncile lui Dumnezeu. De cealaltă parte s-au situat acei oameni care au plecat urechea la ceea ce le spuneau fiinţele Lorehh, proaspăt scoase din starea existenţială nefastă a haosului. Ca mecanism de funcţionare, procesul de convingere a oamenilor a fost destul de simplu. Totul a început de la un singur om. Să spunem că, la început, dintr-o comunitate de o sută de oameni, un singur om – cel mai nemulţumint -, a fost de acord cu propunerile fiinţelor Lorehh. Atunci una din fiinţele Lorehh l-a luat deoparte pe acel om, într-o zonă învecinată, şi i-a arătat la ce poate duce colaborarea dintre ei. „Vino cu mine, i-a spus fiinţa Lorehh acestui om. Te voi face stăpân peste ceilalţi. Te voi face creator de mediu, de întocmiri, de vegetaţie şi de natură. Ceea ce vei spune, se va realiza negreşit„.

Ca într-un joc, omul a rostit o poruncă (un sunet), Lorehh a făcut un semn cu mâna – un semn asemănător cu o plecăciune -, iar ceea ce a poruncit omul, s-a realizat instantaneu. De fapt, fiinţa Lorehh a preluat substratul sonor al sunetului, care este o energie modulată informaţional, creatoare de mediu. Prin puterea creatoare a sunetului emis de om, Lorehh a construit un nou element de mediu, care s-a inserat în cel vechi.

Pentru noi, astăzi, este vorba despre o creaţie magică, asemănătoare cu cea realizată de unii magicieni, în mâna căroara, la simpla dorinţă, apare un fruct sau un obiect oarecare. De altfel, nu este un secret că astfel de magicieni lucreză cu diferite fiinţe Lorehh sau Dree. La urma urmei, nici măcar nu este vorba despre magie, ci despre o acţiune realizată de oameni care cunosc mecanismele cosmosului spiritual.

Să spunem că omului din exemplul anterior i-a fost foame: dorea un pom fructifer care să facă fructe rotunde, rozalii şi foarte dulci. Imediat după ce omul a rostit cuvântul-sunetul-porunca, fiinţa Lorehh a făcut o mică plecăciune, ca şi cum ar fi preluat sunetul (ca un jucător de tenis de câmp care preia o minge), şi totul s-a realizat aievea. Lângă omul în cauză a apărut, ca de nicăieri, un pom fructifer, cu fructe cu tot. În momentul în care omul a rupt fructul de pe ramură, a crescut la loc un altul. Atunci, omul a dorit un alt pom fructifer, care să producă fructe cu alte arome. Omul a poruncit, iar Lorehh s-a executat. Dar când omul a dorit un al treilea pom fructifer, fiinţa Lorehh a spus: „Nu se mai poate. Puterea generată de colaborarea noastră nu ne permite să creăm mai mult de trei pomi fructiferi. Ne mai trebuie oameni. Trebuie să aduci alţi oameni pentru cauza noastră„.

Omul a mers atunci în satul său şi a racolat unul, doi, trei sau patru oameni, la fel de nemulţumiţi ca şi el de deprecierea vechiului mediu, de dispariţia hranei etc. Le-a arătat noua creaţie a fiinţei Lorehh, moment în care oamenii cooptaţi au devenit brusc interesaţi. Pe baza sunetelor reunite ale oamenilor cooptaţi, Lorehh a creat tot mai mulţi pomi fructiferi, până când a apărut o livadă ceva mai mare decât un teren de fotbal. În scurt timp, livada a fost proclamată regat, iar oamenii ce aderaseră la noua comunitate au început să ducă o existenţă confortabilă.

Acesta a fost scenariul standard după care oamenii au început colaborarea cu fiinţele Lorehh. A fost ca într-un joc de copii, dar oamenii n-au priceput pericolul care bătea la uşă. În momentul în care oamenii s-au hrănit cu fructele noilor pomi fructiferi, fiinţa Lorehh a intrat în ei, sub forma unor energii. Prin fructele livezilor artificiale, emisiile energetice ale fiinţei Lorehh au fost ingerate în trupurile oamenilor. Astfel s-a închis circuitul creaţiei artificiale. Intrând în trupurile lor, emisiile energetice ale fiinţelor Lorehh i-au modificat radical pe oameni. Trupurile oamenilor s-au modificat, devenind asemănătoare, ca energie constitutivă, atât cu cele ale hranei ingerate, cât şi cu ale fiinţei Lorehh. Concomitent, ele au devenit compatibile cu cele ale teritoriului în care se afla livada. Totul a format astfel un ecosistem perfect, o seră sau un pseudoparadis, în care creaţia era asigurată non stop. Astfel, fiinţele Lorehh şi oamenii cooptaţi în acest joc au prosperat.

Fragmente din ciclul „FORŢĂ CONTRA FORŢĂ” APĂRUT LA ED. ALAYA (pentru detalii vezi BIBLIOTECA SPIRITUALĂ / 1- PROLOG)