VANGA

1 zuMH3yaBbPEVw3PW2AzKNw

  EXCALIBUR

Sabia-Excalibur-696x557

VANGA

24991110_392948831136559_4994899665348507250_n

šO contactoare celebră ce şi-a impus opiniile de-a lungul secolului XX şi a cărei activitate merită trecută în revistă în câteva rânduri a fost Vanghelia Pandeva Dimitrova, cunoscută sub numele Vanga (1911-1996). Născută în anul 1911 într-o localitate care a aparţinut Bulgariei, dar care astăzi face parte din Rep. Macedonia, Vanga a avut la vârsta de 11 ani un accident dramatic în urma căruia a devenit oarbă. Accidentul s-a produs în timpul unei furtuni puternice (cel mai probabil o tornadă izbucnită spontan), când micuţa Vanga a fost luată pe sus şi purtată o distanţă considerabilă; când şi-a revenit, ochii îi erau plini de praf, astfel că nici nu mai putea să-şi ridice pleoapele.

Datorită faptului că tratamentele eficiente pentru vindecare costau mult în acea perioadă (sau poate nu existau), micuţa Vanga a orbit. Înainte de a orbi, micuţei Vanga i s-a arătat în vis un înger care a întrebat-o dacă doreşte să-şi recaptele vederea ori doreşte să dobândească o altă vedere – cea spirituală -, prin intermediul căreia va putea să-i ajute pe oameni în procesul de tămăduire trupească şi sufletească. Vanga a ales a doua variantă, iar din acel moment a devenit vindecătoare, dar a orbit definitiv.

Devenită celebră la o vârstă fragedă, Vanga a început o vie activitate de tămăduire a celor suferinzi, indicând leacuri naturale („băbeşti”) pentru însănătoşire, motiv pentru care a fost denumită Baba Vanga. Concepţia sa era simplă: oamenii se pot însănătoşi rapid dacă folosesc plante de leac şi alte remedii naturale care cresc în habitatul lor de origine; există, explica Vanga, o rezonanţă energetico-informaţională şi aurică între fiinţa umană şi implicit structura sa aurică şi plantele ce cresc în habitatul său de origine. În consecinţă, bolnavilor care veneau la ea le indica în mod personalizat plantele de leac cu care aceştia erau în rezonanţă energetico-informaţională.

Paralel cu activitatea de tămăduire prin intermediul plantelor de leac, Vanga şi-a dezvoltat darul primit de la înger, cel de clarvedere spirituală. În perioada celui de-al doilea război mondial nenumăraţi oameni veneau la Vanga pentru a obţine informaţii despre cei plecaţi pe front; ea anunţa cu mare precizie cine era viu şi cine era mort; în cazul în care era mort, Vanga intra uneori în legătură cu sufletul decorporat. Nepoata sa, Krassimira Stoianova povestea următoarele cu privire la acest ultimp aspect: “Mai întâi, simţea o arsură în vârful limbii. Apoi, nu mai era ea. Cât vorbea cu sufletele celor decedaţi, nu se mai putea vorbi cu ea. Nu era uşor. În jurul omului care venea pentru a contacta o persoană decedată roiau multe suflete ale morţilor din familia acestuia. Baba Vanga spunea că se simte ca o poartă pentru spirite. Când un spirit nu-i răspundea, nu insista, spunând că a urcat “mai sus” şi nu trebuie rechemat.” În plus, a început să prevadă şi rezultatul unor bătălii. Faima ei a devenit atât de mare, încat oamenii care veneau sa-i ceara ajutor stăteau cu zilele în jurul casei, pâna le venea rândul să intre. A trebuit să-şi ia o altă casa, în Rupite, pentru a primi vizitatorii. Cei care i-au fost aproape spun că ea niciodata nu împovăra omul care îi cerea ajutor cu veşti rele, dându-le tuturor speranţa. Însa, după ce oamenii pentru care prevedea boli grele sau moarte plecau, suferea cumplit, rugându-se la Dumnezeu ca să nu se împlineasca viziunile sale. “Nu sunt niciodată sigură că ceea ce văd e adevarat”, spunea Vanga. “Omul are legatura lui cu Dumnezeu, care poate să-i schimbe destinul!” (40)

Printre cele mai celebre preziceri pe care le-a făcut Vanga pot fi menţionate: decesul Regelui Bulgariei (1943), dezmembrarea Bulgariei şi instaurarea comunismului, moartea lui Stalin în 1953 (motiv pentru care a fost arestată de autorităţile comuniste). În perioada comunistă, în care a fost ostracizată, Vanga a devenit în cele din urmă tolerată de autorităţile comuniste bulgare, mai cu seamă după ce a găsit prin clarvedere o valiză cu documente secrete pierdută de un lider comunist. Din acel moment, Vanga a fost luată sub protecţia serviciilor secrete bulgare; oricum, statul bulgar a câştigat enorm de pe urma Vangăi, dat fiind faptul că fiecare vizitator era obligat să plătească taxă fixă pentru a fi consultat, iar banii, fireşte, intrau în bugetul de stat. Lucrurile s-au liniştit pentru Vanga mai cu seamă după ce a devenit prietenă cu fiica liderului comunist Todor Jivkov, Liudmilla, pe care a avertizat-o cu privire la posibilitatea unui accident de maşină, eveniment care de altfel s-a şi produs, aceasta decedând doi ani mai târziu.

După cum afirmau apropiaţii săi, darul clarviziunii s-a manifestat la Vanga de-a lungul întregii sale existenţe (Vanga a murit în anul 1996, nu înainte de a face previziuni exacte cu privire la data exactă a decesului său); cel mai probabil previziunile Vangăi erau fie sub forma unor imagini mentale scurte – flashuri cognitive în care imaginea juca un rol hotărâtor -, fie pe baza unor informaţii primite ad hoc de la entităţile transfizice cu care era în contact. Cu entităţile transfizice Vanga vorbea în limba acestora. Foarte expresive au fost, de asemenea, informaţiile furnizate de Vanga cu privire la trecutul şi viitorul umanităţii pe planeta Pământ; una dintre informaţii se referă la o civilizaţie extraterestră care, potrivit, Vangăi, se află în relaţii cu locuitorii de pe Pământ; această civilizaţie extraterestră locuieşte pe planeta Vafim.

Activitatea Vangăi şi informaţiile destinate publicului au fost amplu comentate şi, adesea, monitorizate atât de cercetători particulari, cât şi de organizaţii de profil. În acest context trebuie menţionată activitatea de monitorizare a profesorului Veliciko Dobrianov de la Institutul de Sugestologie din Sofia, care “a consemnat 823 de mesaje transmise de Vanga, dintre care 445 s-au adeverit, 288 erau ambigue, iar 90 s-au dovedit incorecte. Capacitatea ei telepatica a fost de asemenea testată şi catalogată la valoarea de 0,7. Un procent foarte mare, care dovedeşte că informaţiile Vangăi nu erau obţinute prin metode convenţionale. Prin comparaţie, alte doua femei renumite că prevedeau viitorul au obţinut un indice de doar 0,2.” (40)

 Mai trebuie consemnat doar faptul că Dobrianov a trimis la Vanga şi falşi oameni necăjiţi, care au fost demascaţi de aceasta, înainte chiar ca aceştia să-şi spuna “păsul.”

57576957_652646175166822_67198817795047424_n